Vücudumuzun % 65 i sudan oluşur. Vücuttan toksik maddelerin atılabilmesi, vücudun ısı dengesinin sağlanabilmesi ve besinlerin yakılıp sindirilmesi su sayesinde olur. Vücudun suya olan ihtiyacı su götürmez bir gerçektir. Kısacası vücut susuz yaşayamaz.
Suyun az tüketilmesi vücuttaki yağ oranını da yükseltir, böbreklerin yeterli suyu alamaması yüzünden karaciğer de görevini yavaş bir şekilde yerine getirmek durumunda kalır, çünkü böbreğe yardımcı olmaya çalışır ve yağı enerjiye çevirecekken yapması gereken görevi de yavaşlatır.
Suyun aynı zamanda ciltteki nemin ayarlanmasında da ciddi bir rolü vardır. Selülitlerin oluşmasında engelleyici faktör olarak yine su gelmektedir. Her gün mutlaka 2 lt. su içmemiz gerekmektedir. Vücudun dengeli bir şekilde çalışabilmesi için yapmamız gereken görevi unutmadan gerçekleştirmek durumundayız. Özellikle sıcak havalarda terle birlikte kaybedilen su miktarını mutlaka karşılamalıyız. Suyun insan sağlığı açısından önemini kavrayıp susamasak bile su içmeliyiz. Bunu bir görev olarak düşünmeli sağlığımızı ihmal etmemeliyiz ki vücut da dıştan destek gördüğünü bilsin ve içerideki görevini aksatmasın.
İnsan vücudu en fazla 7 gün susuz yaşayabilir. Suyu az tüketmek yorgunluğa da sebep olduğu gibi dikkat dağınıklığı ve hafıza sorunları olarak karşımıza çıkabilir. Ayrıca hiçbir sıvı içecek suyun yerini tutmaz. Su, insan sağlığına hiçbir yan etkisi olmadığı gibi faydaları saymakla bitmez. Emziren kadınların süt oranını arttırır ve hamilelikte mide bulantılarını da azaltır. Su olmadan hiçbir şey yolunda gitmez, vücudunuzu sudan mahrum etmeyin.