Birçok kadın istisnalar dışında hamile olduğunu anlayabilir. Çünkü belirtiler hemen hemen aynı şekilde kendini gösteriyor. Hamilelikte ilk belirti regl gecikmesi ve bu da fark edilmeyecek bir durum değil. Bu durumu baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik ve mide bulantısı izler. Bu bulgular genellikle hamilelikte bir araya gelir. Bunun yanında hormon değişikliklerinden kaynaklanan sık tuvalete çıkma, aş erme, yoğun tatlara karşı aşırı istek veya tiksinti görülür.
Gebeliğe ait bir diğer belirti de vücut ısısının değişmesidir. Hesaplan adet tarihi yaklaştığı halde vücut ısısında düşme olmaz. Gebeliğe rağmen bazı durumlarda lekelenme denilen az miktar kanama olabilir. Progesteron hormonu yükselmesinden dolayı yorgunluk hissi baş gösterir. Gebeliğin 6. ile 12. haftaları arasında genellikle sabahları bazen de bütün gün süren bulantılar görülebilir. Genellikle 3.ay dolduğunda yavaş yavaş azalan bulantı çoğu zaman anne adaylarını en çok zorlayan sorun olarak bu döneme damgasını vurur. Kan basıncının ani düşmesi, baş dönmesine sebep olabilir. Aşerme ise bazen en keyifli bazen ise en sıkıntılı durum haline gelir. Yine hormon değişikliğine bağlantılı olarak akıntı gözlenebilir. Ciltte artan pigmentasyona bağlı sivilce ve akne artışı, kan değerlerinin düşmesi sonucu çarpıntı sayılabilir.
Bu durumun ileriki dönemde kendini varis oluşumu ile gösterme ihtimali yüksektir. İdrar yolu enfeksiyonlarında artış görülebilmekte, midede ekşime ve yanma hissi anne adayının keyfini kaçırabilmektedir. Gebelik döneminin ilk aylarında diş çürüklerinde hızlanma görülebilir. Tüm bunlar gebelik belirtilerinden sayılmakta ayrıca kişinin kendi bünyesine bağlı başkaca durumlarda görülmektedir. Bel ağrısı, baş ağrısı bunlara örnek gösterilmektedir. Anne adaylarına bir teselli vermek gerekirse, bu belirtilerin hepsinin aynı kişide görülme ihtimali çok zayıf. Kadınlar için bir dönüm noktası olan bu durum da imkânlar elverdiğince annenin konforu sağlanarak sıkıntılara katlanma yönünde motivasyonu yükseltilmelidir.