Bilgisayar oyunlarının birkaç diskette depolanıp kolayca yüklenebildiği dönemler çok geride kaldı. Ortalama bir oyunun 10 gigabyte ve üstü olduğu günümüzde artık kullanıcılar DVD yöntemini bile es geçerken internet üzerinden oyunları depolama ve gerektiğinde kurma ihtiyaçlarını karşılıyorlar.
Steam oyunlarının yedeğini almak artık linux işletim sisteminde de kolay bir hale geldi. Seneler önce bu ihtiyacın farkında olan Valve firması kurduğu Steam platformu ile hem kullanıcılarına güncel oyunları evinizden çıkmadan kolay yoldan satın alma ve üyeliğiniz içinde sahip olduğunuz tüm uygulamaları arzu ettiğiniz zaman istediğiniz bilgisayara internet üzerinden yükleme imkanı sunuyor. Fakat evinizdeki bilgisayarınıza format işlemi uyguladıktan sonra onlarca gigabyte büyüklüğündeki oyunları tekrar kurmak ülkemizdeki internet hızı ve çoğu bağlantının kotalı olması sebebiyle kolay olmuyor. Steam oyunlarının yedeğini almak çok basit bir işlem olduğu için hesabınıza yüklü bütün uygulama ve oyunların yedeklerini kolayca almak mümkün.
Yakın zamanda Windows ve MacOs’den sonra Linux için de betası yayınlanan platformda birçok Linux oyununu da tanıtım amaçlı büyük indirimler ile bulmak mümkün. Bu platformda çalışan çoğu oyun henüz düşük yer kaplayan uygulamalar olsa da Steam oyunlarının yedeğini almak Linux kullanıcıları için de kolaylaşmış gözüküyor.
Steam oyunlarının yedeğini almak için ekstra dosya depolama ve bölme programlarına ihtiyaç duymuyorsunuz. Program içinden yedekleme kısmına geldiğinizde önce size dahili ya da harici disklerinizden hangisine depolama yapmak istediğiniz soruluyor. Buna göre program otomatik olarak CD, DVD ya da harici diğer diskinizin boyutuna göre uygulamalarınızı otomatik olarak bölüyor ve Steam oyunlarının yedeğini almak hiçbir ekstra uğraşa gerek kalmadan hallolmuş oluyor.