Bebek beslenmesinde en çok kullanılan ürünler şüphesiz ki biberonlardır. Uyku sırasında ya da gece yatmadan önce anne sütü ya da biberon aracılığıyla sütle beslenen bebeklerde maalesef diş çürükleri görülebilir. Bunlar tıp dilinde biberon çürükleri olarak adlandırılır.
Bebeklerin dişlerinde sıklıkla kahverengi lekelere rastlanılabilir. Yine hassas olan mine tabakasında aşınmalar hatta kırılıp dökülmeler görülebilir. Çünkü özellikle uyku esnasında ya da yatmadan önce verilen süt, dişlerin üzerinde ve damak bölgelerinde birikme yapar. Böylece bakterilerin dişleri çürütebilmesine elverişli bir ortam oluşmuş olur. Yetersiz ağız bakımı ve direnç düşüklüğü de bu bakterilerin çürükleri yapmasını maalesef hızlandıran etkenlerdir. Bu bakımdan bebeğin biberonla beslenerek uyuması alışkanlığı kazanması engellenilmelidir. Ayrıca gündüz ya da gece fark etmez, biberondan sonra bebeğin dişleri ve damakları temiz ıslak bir tülbent ya da gazlı bez aracılığıyla temizlenmelidir.
Süt dişlerinin bebeğin ileriki yaşlarında büyük önemi vardır. Bu bakımdan biberon çürükleri tedavi edilmezse ağrı ve iltihaba neden olabilir. Bu da çocuğun beslenme alışkanlığını oldukça olumsuz etkileyen bir faktördür. Bu tedavi çocuğun yaşının küçük olması sebebiyle oldukça zahmetli bir süreçtir. Fakat enfekteye uğramış dişlerin mutlaka dolgusu yapılmalı, çürüğün ilerlemesi durdurulmalıdır. Aksi halde ortodontik tedavi bile gerekebilir. Çünkü diş eksiklikleri konuşma bozuklukların ayol açarak, çocuğun ileri ki yaşlarında iletişim sorunu yaşamasına neden olabilir. Yani nasıl olsa dökülecek diye süt dişleri konuşma, beslenme ve estetik açıdan çok büyük öneme sahiptir. En geç 1,5 yaşında çocuğa biberon ve ağız yapısını etkileyecek olan emzik bıraktırılmalıdır. Hem ağız ve diş sağlığı, hem de vücut sağlığı ve gelişimi için vitaminli ve zengin lifli gıdalarla (elma, havuç gibi) beslenmenin önemi de unutulmamalıdır.