Anasayfa » Facebook » Facebook Hesap Kapatma

Facebook Hesap Kapatma

Facebook ne kadar dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı da olsa, zaman zaman kullanıcılar hesaplarını kapatmak isteyebiliyor ya da zorunda kalıyorlar. Özellikle günümüzde insanların hesap bilgilerinin 3. parti yazılımlarla paylaşıldığı düşüncesi insanları Facebook hesaplarını kapatmaya itiyor. Eğer siz de Facebook hesabınızı kapatmaya karar verdiyseniz şimdi adım adım neler yapacağımıza göz atalım ve Facebook hesabımızı kolayca nasıl kapatacağımıza karar verelim. Ama burada önemli notlarımız olacak öncelikle Facebook hesabını kapat dedikten sonra 15 gün boyunca girmememiz gerekmekte yoksa Facebook hesabımız kapanmıyor, sadece dondurmuş gibi oluyoruz. Bu bilgiyi de öğrendiğimize göre başlayalım:

1. Arkadaş bağlantısı

Öncelikle sadece Facebook’ta görüştüğümüz arkadaşlarımız olabilir. Bu yüzden size tavsiyem öncelikle Facebook hesaplarınızdaki kişilerin e-posta ya da iletişim numaralarını bir yere kaydetmeniz, isteğe bağlı olarak arkadaşlarınıza Facebook hesabınızı kapattığınıza dair mesaj yollayabilirsiniz, böylelikle sizinle iletişim kurmak istediklerinde e-posta ya da telefon yoluyla size ulaşabilirler. Bu adımı yaptıysak 2. adıma geçelim:

2. Cep Telefonunda Kullandığınız Uygulamalar

Eğer ios, Blackberry ya da Android tarzı bir Facebook uygulaması sahibiyseniz ya da Facebook’u kullanan bir uygulamaya sahipseniz buralardan Facebook hesabınızı silin. Çünkü daha sonra bu tarz programlar Facebook uygulamanıza bağlanmaya çalışarak Facebook hesabınızın tekrar açılmasına neden olabiliyorlar. Eğer uygulamaların hepsinden Facebook hesaplarınızı sildiğinizden eminseniz 3. adıma geçmeliyiz.

Facebook Kapatma

3. Facebook Hesap Silme Ekranı

Hepinizin dikkatini çekmiştir ki Facebook’ta öyle görünür bir silme ekranı yoktur. Aslında bu insanları Facebook’a karşı şüpheye itmesine rağmen bazı kişileri de Facebook silmekten alıkoymaktadır. Öncelikle biz bu “Çok Gizli” hesap silme ekranını bulmalıyız peki bunu nasıl yapacağız. Öncelikle Ana sayfa yazan yerin sağ tarafında bulunan çark işaretine tıklayıp, oradan hesap ayarlarını seçmekle başlayalım. Daha sonra en alt tarafta Yardım’a tıklayalım. Yardım ekranında göreceğiniz üzere üst tarafta kocaman bir arama ekranı var. Buraya “delete” yazıyoruz. Bu İngilizce sil anlamına geliyor. Bunu yazdıktan sonra Enter tuşuna basarak arama sonuçlarının gelmesini bekliyoruz.  “Hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim?” başlıklı makaleyi açıyoruz. İsterseniz size bilgilerinizin bir kopyasını indirebileceğinizi söylüyor. İsterseniz oradan duvar yazılarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı içeren arşiv dosyasını indirebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız ya da yaptıysanız, bu formu doldurun linkine tıklayarak devam ediyoruz. Hesabımı sil ekranı çıktıktan sonra emin olup olmadığımızı soruyor, biz emin olduğumuza göre hesabımı sil butonuna tıklayalım, şifrenizi son bir kez giriyorsunuz. Alttaki kodumuzu da girdikten sonra Tamam tuşuna basıyoruz. Merak etmeyin 15 güne kadar pişman olma hakkınız var ama eğer 15 günden sonra pişman olursanız Facebook’unuzu kapattığınıza artık bunun geri dönüşü olmayacağını bilmelisiniz, çünkü Facebook bütün bilgilerinizi siliyor ve artık o eski hesabın yerinde yeller esiyor. Eğer hala pişman olmadıysanız Facebooksuz hayatınız hayırlı uğurlu olsun.

Benzer konular

Yorumlar (6)

Yorum Yap

Tüm makaleler DMCA korumasındadır. İzin alınmadan yazıların tamamının yada bir kısmının ve resimlerin kullanılması yasaktır. © 2012 - 2015

Yukarı Git